Odebírejte newsletter

Dneškem startuje třetí ročník Asijského měsíce Wikipedie!

Letos v listopadu již potřetí na české Wikipedii probíhá úspěšná soutěž Asijský měsíc Wikipedie 2020! Tato největší elektronická encyklopedie světa je místem pro všechny a v listopadu tomu nebude jinak. Cílem tematické soutěže je obohacení Wikipedie o články související s Asií. Soutěžní texty můžete zapsat do nástroje Fountain, který Vám zobrazí zbylé účastníky a účastnice letošního ročníku i jejich články.

Po vytvoření čtyř a více článků, ve kterých dodržíte pravidla soutěže, Vás odměna nemine! Tento ročník je cenou opět klasická pohlednice z Asie, ale i pohlednice v digitálním formátu. Organizátoři a účastník či účastnice s nejvyšším počtem článků pak obdrží certifikát. Pro první tři soutěžící budou připraveny poukazy do knihkupectví (financováno spolkem Wikimedia ČR).

Česká Wikipedie se do této celosvětové soutěže poprvé zapojila v roce 2018. Za tu dobu na místní verzi encyklopedie vzniklo přes 200 kvalitních článků. Celosvětově soutěž probíhá již pošesté a bylo v ní napsáno už 37 000 kvalitních článků ve více než 60 jazycích. Novinkou tohoto ročníku je, že 15 účastníků a účastnic, kteří vytvoří nejvíce schválených článků napříč všemi jazyky, obdrží speciální odměnu.

Více informací k pravidlům soutěže a přihlašování zde.

Předem děkujeme za pochopení možných komplikací s doručováním fyzických odměn spojených s pandemií covidu-19.

 

Zobrazit všechny novinky