Odebírejte newsletter

WikiGap 2021: březen – měsíc žen

Blíží se další ročník WikiGapu, akci odkazující na Mezinárodní Den Žen. Letos bude to počtvrté v ČR a poprvé v online prostoru. Událost, jejímž cílem bude navýšit počet článků na Wikipedii o významných ženských osobnostech či s ženskou tématikou, proběhne formou dvou online editatonů:

Pro nováčky bude zajištěna podpora lektorek a lektorů. Účast je zdarma, ale je nutná registrace, přihlašovací formulář najdete zde

Měsíc trvající výzva odstartuje 8. března a pokročilí Wikipedisté se mohou zapojit jak do editatonů (bude pro ně určená speciální místnost a proto je také prosíme o vyplnění registrace), tak do mezinárodní výzvy, podrobnosti najdete tady

Přispět lze psaním nových článků nebo rozšiřováním stávajících. Důležité je, aby při jejich zveřejňování či editaci autoři přidali do políčka „Shrnutí editace“ hashtag #WikiGap2021. Výsledky budou dostupné zde.

Uspořádání vlastního setkání: Chcete mezi 8. březnem a 8. dubnem uspořádat vlastní online setkání, např. v rámci své komunity nebo organizace? Napište nám na natalia.szelachowskawikimedia.cz, můžeme vám na akci zajistit naše lektorky a lektory, kteří vás vším provedou.

Všechny informace včetně tipů na články a odkazu na registraci najdete na stránce soutěže na Wikipedii.

 

Zobrazit všechny novinky