Odebírejte newsletter

Lovte citace!

Chcete se zapojit do kampaně #1Lib1Ref, ale připadá Vám hledání místa, kde přidat referenci, moc zdlouhavé? Tak to máme nástroj přímo pro Vás!

Citation Hunt! Neboli Lovec Citací.

O co jde? Citation Hunt je nástroj, který na české Wikipedii vyhledává neozdrojovaná tvrzení. Z tisíců označených neozdrojovaných tvrzení ukáže nějaké náhodné – můžete ho ozdrojovat, nebo hledat dál. Okruh článků můžete omezit tím, že do spodního políčka vyplníte okruh témat, která chcete řešit.

Jak používat Citation Hunt nebo jak se obecně zapojit do výzvy #1Lib1Ref se můžete dozvědět i na Open Hour Callu s naším hlavním lektorem Pavlem Bednaříkem. Ten je připraven Vám pomoci s jakoukoliv Vaší otázkou a přáním.

Open Hour Call proběhne v pondělí 23. 5. 2022 od 14:00 do 16:00 hodin ONLINE přes platformu ZOOM.
Odkaz na konzultační setkání zde.
Odkaz na Facebook událost s dalšími informacemi zde.
Odkaz na nástroj Citation Hunt zde.

#1Lib1Ref je kampaň určená (nejen) knihovníkům po celém světě. Úkol je snadný – přidejte alespoň jednu referenci na Wikipedii! Jakákoliv citace na věrohodný zdroj pomůže čtenářům Wikipedie na celém světě. Nezapomeňte přidat hashtag #1Lib1Ref do shrnutí editace a být na Wikipedii přihlášen. Pouze tak se automaticky stáváte součástí slosování o drobné ceny s tématikou Wikimedia a poukázku na nákup knih.

 

Zobrazit všechny novinky