Odebírejte newsletter

Soutěž Fotíme knihovny běží do 31. 5. 2023

Zapojte se do soutěže Fotíme knihovny, kterou spolu s námi pořádá a Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Soutěž je určena pro všechny knihovníky a příznivce knihoven, kteří mají zájem o fotografování a svobodné sdílení obsahu.

Fotografovat se mohou budovy knihoven zvenčí, a to v roce 2023. Deset nejúspěšnějších účastníků získá drobnou pozornost. Nejpovedenější fotografie budou zveřejněny na facebookovém profilu SKIP a získají zvláštní ocenění za nejvíce lajků. Vítězná fotografie bude vystavena na portálu Mediální gramotnost v červenci 2023. Vyhodnocení soutěže se uskuteční v rámci Online kávy s předsedou SKIP v červnu 2023.

Po ukončení soutěže proběhne online workshop, na který budou pozváni účastníci, kde se budou obohacovat údaje o fotografiích s využitím kategorií na Wikimedia Commons a Wikidat a připojovat fotografie k položkám knihoven ve Wikidatech. Zaslané fotografie budou využity projektem Obálkyknih.cz, který poskytuje služby pro více než 6 000 knihoven ČR i portál Knihovny.cz. Připojte se a zúčastněte se této skvělé soutěže!

FOTO: Krajská knihovna Vysočiny, Pohled 111, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

 

Zobrazit všechny novinky