Odebírejte newsletter

Říjnová Wikiškola: reference, literatura, odkazy

Co je Večerní Wikiškola pro seniory?
Jde o sérii pravidelných specializovaných workshopů, které jsou určeny převážně seniorům, zejména pak absolventům začátečnických (i pokročilých) kurzů Senioři píší Wikipedii (SePW).

Co Večerní Wikiškola nabízí?
Nabízí možnost věnovat se rozvoji konkrétních dovedností, které správný wikipedista pro svou práci potřebuje. Zaměříme se na postupy a vychytávky, které je možné využít v editační praxi a které se podrobně neprobírají na kurzech Senioři píší Wikipedii.

V říjnu se vrátíme k jednomu důležitému tématu, které dělá řadě wikipedistů vrásky: referencím, odkazům, citacím, zkrátka pramenům (stejně jako literatuře). Principy Wikipedie jsou založeny na zdrojování, tedy na uvádění referencí a citací. Jak je správně uvádět? Jak se liší reference od externího odkazu? Jak správně citovat tištěnou publikaci, noviny, online zdroje nebo třeba dokumentární film? Těmto všem tématům se budeme věnovat.

Online workshop – Večerní Wikiškola pro seniory: reference, literatura, odkazy – se koná v úterý 10. října 2023 od 17:00 do 18:30 hodin. Přihlásit se můžete zde, najdete zde pak i veškeré zbylé informace a detaily.

Se svou přihláškou neváhejte, workshop má omezenou kapacitu.

 

Zobrazit všechny novinky