Odebírejte newsletter

Listopadová Wikiškola: kategorie na Wikimedia Commons

Co je Večerní Wikiškola pro seniory?
Jde o sérii pravidelných specializovaných workshopů, které jsou určeny převážně seniorům, zejména pak absolventům začátečnických (i pokročilých) kurzů Senioři píší Wikipedii (SePW).

Co Večerní Wikiškola nabízí?
Nabízí možnost věnovat se rozvoji konkrétních dovedností, které správný wikipedista pro svou práci potřebuje. Zaměříme se na postupy a vychytávky, které je možné využít v editační praxi a které se podrobně neprobírají na kurzech Senioři píší Wikipedii.

Listopadová Wikiškola bude zaměřena na zdánlivě málo významnou, nicméně zásadní oblast. Kategorie na Wikimedia Commons. Podíváme se na příklady vhodného i nevhodného zařazení obrázků do kategorií, hromadného přidávání kategorií, ale také na způsoby, jak kategorie zakládat či přesouvat. Wikiškola bude součástí projektu Československo, zaměříme se tedy převážně na obrázky a fotky z historie a domácích archivů.

Dosud nahrané fotografie z letošního ročníku výzvy Československo naleznete na tomto odkazu.

Prosíme všechny účastníky, aby si nachystali jeden či více obrázků z vlastního archivu, které mohou přispět k nějakému historickému tématu (např. Sametové revoluce, dovolená, historická místa v ČR, apod.)
Není to však podmínkou účasti!

Na Wikiškolu bude navazovat workshop scannování fotografií při příležitosti oslav dne 9. 12. ve Skautském institutu.

Online workshop – Večerní Wikiškola pro seniory: kategorie na Wikimedia Commons (Československo speciál) – se koná v úterý 21. října 2023 od 17:00 do 18:30 hodin. Přihlásit se můžete zde, najdete tam pak i veškeré zbylé informace a detaily.

Se svou přihláškou neváhejte, workshop má omezenou kapacitu.

 

Zobrazit všechny novinky