Odebírejte newsletter

Prosincová Wikiškola: K čemu jsou nám Wikidata?

Co je Večerní Wikiškola pro seniory?
Jde o sérii pravidelných specializovaných workshopů, které jsou určeny převážně seniorům, zejména pak absolventům začátečnických (i pokročilých) kurzů Senioři píší Wikipedii (SePW).

Co Večerní Wikiškola nabízí?
Nabízí možnost věnovat se rozvoji konkrétních dovedností, které správný wikipedista pro svou práci potřebuje. Zaměříme se na postupy a vychytávky, které je možné využít v editační praxi a které se podrobně neprobírají na kurzech Senioři píší Wikipedii.

V rámci prosincové Wikiškoly se budeme věnovat samostatnému projektu, který propojuje Wikipedii s ostatními projekty (Wikipedia Commons) a tvoří její neviditelnou páteř – jsou to Wikidata. Wikidata jsou metadatové položky, které zajišťují „pořádek“ mezi položkami (články) v jednotlivých jazykových verzích Wikipedie na celém světě. Slouží také jako identifikátor pro uživatele Wikipedie. K čemu jsou Wikidata a jak s nimi pracovat pro běžné uživatele nám řekne koordinátor pražského Wikiklubu, Wikipedista Jan Myšák.

Online workshop – Večerní Wikiškola pro seniory: K čemu jsou nám Wikidata? – se koná v úterý 12. prosince 2023 od 17:00 do 18:30 hodin. Přihlásit se můžete zde, najdete tam pak i veškeré zbylé informace a detaily.

Se svou přihláškou neváhejte, workshop má omezenou kapacitu.

 

Zobrazit všechny novinky