Odebírejte newsletter

Lednová Wikiškola: Jak na překlady na Wikipedii

Co je Večerní Wikiškola pro seniory?
Jde o sérii pravidelných specializovaných workshopů, které jsou určeny převážně seniorům, zejména pak absolventům začátečnických (i pokročilých) kurzů Senioři píší Wikipedii (SePW).

Co Večerní Wikiškola nabízí?
Nabízí možnost věnovat se rozvoji konkrétních dovedností, které správný wikipedista pro svou práci potřebuje. Zaměříme se na postupy a vychytávky, které je možné využít v editační praxi a které se podrobně neprobírají na kurzech Senioři píší Wikipedii.

Lednovou Wikiškolu zaměříme na často používaný nástroj, který pomáhá připravit kvalitní články na české Wikipedii – nástroj Překlad. Ovládáte-li alespoň jeden světový jazyk (ne nutně to musí být angličtina!), pak můžete využít možností a funkcí nástroje překladu. Překladový nástroj (Content Translator) má některá specifika a nedokonalosti, na které se zaměříme v prakticky orientované Wikiškole. Vyzkoušíme si také základ překladu vlastního článku, který poté můžete na české Wikipedii publikovat.

Online workshop – Večerní Wikiškola pro seniory: Jak na překlady na Wikipedii – se koná v úterý 9. ledna 2024 od 17:00 do 18:30 hodin. Přihlásit se můžete zde, najdete tam pak i veškeré zbylé informace a detaily.

Se svou přihláškou neváhejte, workshop má omezenou kapacitu.

 

Zobrazit všechny novinky