Odebírejte newsletter

Wikipedie a její role v informační džungli současnosti ve Zlíně

Ve středu 15. 6. proběhl seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně.

V nabitém programu dostala prostor i Wikipedie, respektive Lucie Schubert a Pavel Bednařík se svou prezentací „Wikipedie a její role v informační džungli současnosti“. Tento příspěvek byl podpořen nadací OSF.

Velkým plusem celé akce byla velká účast z řad knihovníků. Pokud bychom měli citovat přednášející: „Tolik knihovníků jsme ještě pohromadě neviděli.“ Příspěvek Wikimedia ČR tak oslovil velkou část právě cílové skupiny knihovníků.

Knihovníci v průběhu dne byli svědci prezentací řady pokrokových projektů v knihovnách, které byly mířeny na celé spektrum cílových skupin.

Zároveň byl ze zlínské strany projeven zájem o navázání na předchozí spolupráci. To však není vše, neb i další knihovny projevily zájem o spolupráci.

V neposlední řadě se nám potvrdil i náš dlouhodobý pohled na Zlín a jejich knihovnická zázemí – totiž, že jsou zde skvělé prostory a velký potenciál!

 

Zobrazit všechny novinky